Aftonbladet

Var precis inne på deras hemsida och läste om det fasansfulla som hänt i Österike. En pappa som sedan 1984 hållt sin dotter inlåst i källaren. Hans fru, alltså modern har hela tiden varit ovetande. Han har våldtagit henne och låtit henne föda fram sju barn. En dog och denne har han bränt upp. I 24 år har hon varit inlåst tillsammans med tre av sina barn, det hela är fruktansvärt och jag mår illa när jag läser detta. Den idag 73 åriga mannen sitter nu häktad. I sådana här lägen önskar jag att jag trodde på att man får sitt straff efter döden, finns det något helvete -må han då brinna där förevigt!

vill du läsa artikeln?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2360686.ab

Todo y nada

Godmorgon alla underbara läsare- som ungefär är två eller tre om dagen :) haha!

kul att några intresserar sig för mitt händelselösa liv.. Skämt åsido, det händer mycket nu.

Har precis kommit till skolan, har samhällskunskap. Vi håller på och skriver rapporter om olika ämnen, jag skriver om barnsoldater. Det finns mycket hemskt att läsa om.
Snart har hela lektionen gått och jag har absolut inte skrivit något alls. Huvudvärken dunkar. Jag vill äta lunch.



Bebisen i magen mår bra, sparkar och har sig :)
förra måndagen kände mamma första sparken utanpå, hon var stoltaste mormorn hela dagen!


Igår ringde Sandra, de t var kul att höra av henne. Jag är dock så frånvarande hela tiden så jag ber om ursäkt om jag verkade märklig!

Jag går runt i ett slags dimmigt rus nu för tiden. Känns som att hela mitt liv är en dröm, undrar när jag ska vakna och inse att allt är på riktigt!? Blir nästan rädd samtigit som det är väldigt skönt att få vara lite dimmig :)



vecka 24

Gravid vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 540 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.


Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


110 dagar kvar


  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Aug-2008
  •  Du är gravid i vecka 24+1 (läs mer).
  •  Du har klarat av 60% av graviditeten.
  •  Du har 110 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 11-Nov-2007 till 09-Feb-2008
  •  Din andra trimester varar från 10-Feb-2008 till 09-May-2008
  •  Din tredje trimester varar från 10-May-2008 till 17-Aug-2008

  • vecka 23

    Bebisen

    Nu är bebisen omkring hela 20 cm och väger ungefär 450 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.


    Bebsien bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

    Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

    Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

    Du

    Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

    Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

    Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


    115 dagar kvar

    Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Aug-2008
  •  Du är gravid i vecka 23+3 (läs mer).
  •  Du har klarat av 58% av graviditeten.
  •  Du har 115 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 11-Nov-2007 till 09-Feb-2008
  •  Din andra trimester varar från 10-Feb-2008 till 09-May-2008
  •  Din tredje trimester varar från 10-May-2008 till 17-Aug-2008

  • Scandic hotel

    Sitter i skolan nu, är fruktansvärt förkyld!

    Visningen igår gick jätte bra, min modell stal hela showen (nej, inte pga att jag gjort ett fantastiskt jobb, inte bara iaf) haha - han var den enda som kunde bjuda på sig själv och visa upp sig ordentligt, även om det innebar robotdans och slängkyssar till damerna..! Tack Robin för att du ställde upp och för att du är en fantastisk vän :)

    Vill åka hem nu!

    tack!

    Lilla mormor är hemma hos mig och målar om min lägenhet. Hon är för snäll, så nu flyttar jag in helt och hållet på lördag!


    vecka 22

    Bebisen

    Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 350 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.


    Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

    imageBebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

    I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

    Du

    Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

    Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

    Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

    Det kan vara en god idé att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.


    Graviditet

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Aug-2008
  •  Du är gravid i vecka 22+2 (läs mer).
  •  Du har klarat av 55% av graviditeten.
  •  Du har 123 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 11-Nov-2007 till 09-Feb-2008
  •  Din andra trimester varar från 10-Feb-2008 till 09-May-2008
  •  Din tredje trimester varar från 10-May-2008 till 17-Aug-2008

  • school

    Idag har vi haft modeller i skolan- förberedde dem inför visningen på Scandic hotel på torsdag kväll.
    Bobin var min modell,han fick rött överhår med en ljusare röd kant runt och sedan mörkt underhår. Låter kanske lite halvmärkligt men det var riktigt jävla snyggt! Sedan stylade jag så han fick en sned tuppkam.. läckerbit!

    måndag&tisdag

    I måndags tyckte jag att jag var sjuk, missade tiden hos barnmorskan, fick ny tid på tisdagen. Åkte till skolan trots att jag mådde apdåligt. Hur dåligt är det meningen att man ska må för den där lilla bebben!? :) Men det är värt det, alla spyor, huvudvärk, magont, sparkande nätter kommer vara bortglömda när pytteliten kommer ut!

    Var i alla fall hos barnmorskan på tisdagen, fick lov att ha med mig morgonkiss!? hur äckligt som helst att släpa med sig en pissburk runt halva dalarna. haha, tur att ingen visste..
    Allt såg bra ut, jag som varit så orolig över att något varit fel. det enda var dåligt blodvärde men det var som vanligt. Super skönt, sov gott hela natten!


    Allt&Inget

    Lägenheten går inte direkt framåt, jag är för trött för att orka ställa mig och måla- men snart när jag piggnat till så ska jag ta ett ryck och få till den där lyan! kommer förmodligen lite foton då också på den :)

    Nu sitter jag och lyssnar på AC/DC, jag antar att bebis hör ganska bra därinne för den sparkar mer och hårdare till musiken än annars :) hoppas på en liten rockerunge, haha!

    jag funderar på om jag får göra något mer ultraljud snart, det var det bästa av allt än så länge! Kollar på barnmorskorna på onsdagar i 1:an, någon annan? jag sitter och gråter varje gång en liten liten bebbe kommer ut. Vilket fantastiskt jobb de gör. När man tittar på det så kan man ju inte annat än fundera på hur ens egna förlossning ska bli, jag vet inte ens hur jag ska ta mig till falun!? Än så länge så har jag bestämt mig för att åka in ensam så får mamma och övriga familjen komma sen och hälsa på!
    Jag kan inte tänka på någon som skulle kunna följa med, mina vänner har liksom glidit undan på ett oroväckande sätt. Men våra liv går ju åt väldigt olika håll nu, så det kankse är en sund rektion på det hela. De som har verkat vara självklara känns väldigt långt bort nu. Jag vill helst inte se sanningen men i ärlighetens namn så tror jag inte jag har så mycket vänner kvar, självklart är de som legat mig varmast om hjärtat kvar föralltid men det är inte som förut. Det ska förmodligen inte vara som förut för evigt.

    Jag går här varje dag, ser alla par som väntar och fått barn! Avundas dem, tänker på hur det varit om papan och jag delat det här. Det hade ändå aldrig varit "nomalt" men bara känslan av att inte göra allt ensam hade varit så betryggande och avslappnande. Jag tänker också på om jag ska få leva ensam från och med nu!? Tänk om någon aldrig vill dela sitt liv med mig.. funderar på om jag vill dela mitt liv med någon?

    Vågar man se så långt framåt, vågar man viga sitt liv åt någon, vågar man ens i tanken tänka att det ska vara "vi föalltid"? Trodde det en gång, för länge sedan.. Det fel som jag gjorde där var att planera allt i förväg, hur vi skulle ha det, hur våra barn skulle se ut, hur vårt bröllop skulle vara, hur vi skulle älska varandra föralltid. Naiv och godtrogen, skrattar högt åt det nu.. 5 år, av mitt 17 åriga liv var du det enda jag tänkte på. När vår historia slutligen avbröts var det sista du sa till mig- "jag kommer aldrig kunna bli det du vill att jag ska vara".
    Jag tänker fortfarande på dig ibland, drömmer om dig, längtar efter dig.. men sanningen nafsar mig i nacken och nej, -du kommer aldrig kunna bli det jag vill att du ska vara. Vi var inte bra för varandra, men jag älskar dig föralltid, hatar dig föralltid- för att du inte alltid fanns där, för att du alltid fanns där. För att du var min bästa vän men samtidigt den som svek mig djupast någonsin.

    Jag vet att man måste våga tro på kärlek för att få den, i framtiden kommer en dag då jag inser att den står framför mig och väntar på att jag ska öppna ögonen!

    sjukling

    Trött och huvudvärk- ska till barnmorskan imorgon. Haft ont i huvudet från och till i två ½ vecka nu, det är inte alls bra. Ska in och mäta blodtryck och kolla kisset- haha, urin kankse man borde säga- imorgon. Min gulliga barnmorska hoppar över sin lunch stackarn för att jag är så orolig, i och för sig verkade hon nästan mer orolig än mig. Det är förhoppningsvis inget farligt, lillen verkar pigg och kry och sparkas mycket så det är bra där i alla fall.

    Om ni läser inlägget innan det här så står det att man ungefär gått upp mellan 4-7 kg nu!? och de kommande veckorna går man upp ungefär hälften av hela graviditeten. Jag har redan gått upp  9-10 kg. Det är helt galet.. kommer väl sluta på ungefär 35 kg +. Det sägs att 13 kg är ungefärligt vad man går upp teoretiskt, då räknar man med moderkaka, bebis, forstervatten och allt sådant, men de allra flesta går upp några extra kg, men jag har snart gått upp de 13 kilona. Jag tycker inte jag äter speciellt mycket, visst mycket mat men jag äter inte ens dålig mat så jag förstår inte riktigt. Men allt det där är ju väldigt individuellt så det är förhoppningsvis ingen fara.

    Är hemma och är sjuk, ser ut som sjutton och har ont överallt! Livet är underbart :)


    Graviditetsvecka 21

    Bebisen

    Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.


    Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

    Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

    I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

    Du

    I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

    Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

    En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


    Egnellska huset

    Så har Egnellska huset i Falun brunnit igen inatt, brann senast i somras och de hade inte hunnit återuppbygga det. Det byggdes år 1903 på myntgatan här i Falun. Den första branden var klassad som grov mordbrand men ingen har dömts för det, de funderar på om även den här branden var anlagd.

    image19


    Besök

    Idag kommer förhoppningsvis Maria&Jim med barn :)
    Hade varit fruktansvärt trevligt att träffa dem! blir kanske lite stökigt hemma men om jag flyttar ut resten av mina saker imorgon så blir ju det bra!

    Var i lägenheten igår och kollade in väggarna, måste spacklas allihop, det ser för taskigt ut när man kollar närmare. Det är ganska mycket hål från hyllor och sånt. Måste få hyresvärden att inspektera så inte jag får skulden för allt det där sen..

    provet

    Igår skrevs det där jäkla provet också, jag säger jäkla för att det var så fånigt enkelt så jag pluggade helt i onödan!
    Men med den läraren vi har i samhällskunskap kan man aldrig veta, det hade lika väl kunnat vara betydligt svårare..!


    134 dagar kvar

    Igår sparkade pytteliten jätte mycket, hela kvällen! Jag kan inte sluta förundras över hur underbart det känns..

    Det finns ingen större lycka än du älskling!
    Mamma väntar med stor spänning på sitt första möte med dig <3


    skola

    Igår försökte jag sitta och råplugga till ett samhälls kunskaps prov. Det gick si sådär med det, efter ca 5 timmar kunde jag fortfarande inte något mer. Samhällsekonomi är lite klurigt.

    Nu har jag snart provet, får se hur det går. Det är bara ett G-prov men det var än dock över 60 sidor att plugga på!?

    Tack Lisa för skjuts till skolan! Tack älsklingsbror för att du förgyller mina morgonar <3


    136 dagar kvar

    Nedräkning för pytteliten - 136 dagar kvar till BF!

    Han har fått ett namn också, lillgrabben, men det tänker jag inte avslöja ännu :)


    Han har sparkat hela morgonen som en liten vilde. Helt fantastiskt att det kan gå så fort från att inte ha känt någon spark till att känna massor per dag. Ibland känns sparkarna som att de går inåt, och då mår jag väldigt illa.
    Illa mår jag i och för sig ofta, i princip varje dag. Jag är glad att jag slutat kräkas nu i alla fall! I början var det helt hemskt, då kräktes jag mellan 2-5 gånger per dag och bara gick och skakade hela tiden. Kunde knappt äta eller känna några lukter utan att må så där fruktansvärt illa.
    Någon annan som haft en sådan här "jobbig" graviditet med illamående som aldrig släpper?
    Några bra tips på hur man får det att bli bättre?


    stress

    Idag är jag riktigt trött! Min morgon var en total katastrof, skulle lämna lillebror på dagis och så försov vi oss. När jag snabbt skulle klä på honom så vägrade han gå upp ur sängen, han var så trött stackarn. Det hela slutade med att jag fick ta honom springades på ryggen till mammas jobb så fick hon lämna på dagis istället. Mamma blev tokig att jag aldrig kan gå upp i tid, jag blir själv galen på att jag aldrig kommer upp förens det är jätte sent. Jag tycker ändå jag har en anledning att vara så trött, men man kanske inte kan skylla på det i alla lägen!?

    Kom till skolan sen, lite sent men jag hade tur för läraren var ännu mer sen. Vi kollade på Hotel Rwanda, den var riktigt hemsk. Jag satt och grät hela slutet av filmen och fick lämna klassrummet precis när den var slut. Kom tillbaks helt rödgråten.

    Den handlade om folkmordet i Rwanda. Inbördeskriget mellan hutuerna och tutsierna som slutade med att nära 1 miljon tutsier blev mördade. Hutuerna hade under lång tid blivit nedtrampade av (minoriteten) tutsier som fått landets makt av belgienkolonisatörer. Hutuerna ville hämnas år av förtryck så Hutuextremister tog över varje radiostation och likt nazityskalnd fick de sina landsmän att mörda sina grannar, arbetskamrater och andra tutsier.
    Allt detta skedde utan att någon reagerade!? FN hade valt att blunda för allt som försegick, hade man i ett tidigt skede gått in med stora FN-trupper så kanske det här hade gått att avböja. Men även en så stor världsomvälvande organisation som FN har sina fördomar och rasistiska tankar. De försvarade sitt totala oangeagemang med att säga att "Rwanda bara var ett litet afrikanskt land som beboddes av vildar som då och då utan några egentliga skäl gav sig på varandra".

    Folk reagerade inte förens de hörade om den största flykten i modern historia, då var det ungefär 10 000 som invandrade i Zaire per timme. De placerade i olika flyktingläger. Inte ens då gjorde FN något, de hjälporganisationer som fanns på plats hade väldigt lite resurser att arbeta med och tusentals dog i brist på vatten. FN valde att ha kvar flyktinglägrena tills de själva valde att flytta hem igen.

    Fy skäms på FN, efter att ha fått reda på det här vill jag (trots allt bra de gjort i andra situationer) spotta på dem.


    lägenhet

    Då fick jag äntligen flytta in i min lägenhet igår. Eller, jag fick tillgång till lägenheten! helt underbart att stå där med nycklarna i handen och bara känna sig så fullstädnigt lycklig.

    Jag har inte kommit så långt i flyttandet än, igår skulle jag gå dit och koppla in lite lampor och sådant, men efter att ha burit upp alla mina mindre kartonger med prylar samt alla kläder skor m.m så var jag så trött så vi åkte hem och sov. 

    Det var ju ett tag sdean jag var där och kikade så jag mindes inte exakt vilken lägenhet det var, så det var lite pinsamt när vi skulle gå in i den där tomma lägenheten. Eftersom Eva bara lämnat nycklarna på mitt jobb så var inte hon där heller och visade. Så när jag och Oscar kom fram till den dörren jag trodde det var och skulle sätta i nycklarna blev jag jätte nervös och fick lov att plinga på länge och väl innan jag vågade prova. haha, tänk om någon annan bott där- det hade blivit ett trevligt första möte med nya grannarna!

    Nu ska alla stora möbler in och jag ska åka ocvh köpa ny soffa. Måste även hem till  lägenheten i Stockholm och hämta alla mina gamla möbler och saker. Först och främst ska jag måla om- allt ska bli VITT VITT VITT :)

    Det blir ingen inflyttningsfest för de som hoppats på något sådant, men vänner är väldigt välkomna att hälsa på!


    Graviditet

    Gravid vecka 20

    Bebisen

    Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

    Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

    Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

     Du

    Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning. 

    Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.


    bebis

    Fick en fråga om när  pytteliten är beräknad, det är den 17 Augusti ! Jag hoppas dock att han kommer lite tidigare :)


  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Aug-2008
  •  Du är gravid i vecka 20+2 (läs mer).
  •  Du har klarat av 50% av graviditeten.
  •  Du har 137 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 11-Nov-2007 till 09-Feb-2008
  •  Din andra trimester varar från 10-Feb-2008 till 09-May-2008
  •  Din tredje trimester varar från 10-May-2008 till 17-Aug-2008



  • RSS 2.0